Selasa, 30 Disember 2014

my first time tangan kebas sebab cara tidur,,




Assalamualaikum,,


Dh lame rase nye x post,,kali nie,,amelia nk kongsikan pengalaman amelia first time tangan Amelia kebas,,




lebih kurang macam ni cara Amelia tidur ..


Kisahnya bermula macam nie,,



Pagi ni ntah kenapa Amelia rasa sangat2 penat lepas solat subuh,,Amelia baring di ruang tamu, ,,tahu2 dh tertidur ,(ingatkan nk kemas umah)..masa Amelia bangun Amelia uh rasa terkejut sangat ,,(dalam hati rasa takut sebab serius tangan amelia sama mcm  orang yang patah tangan n mase tuh dh rase berserah dh la , andai tangan patah ini ujian daripadanya,,,sebenarnya tangan jadi mcm tuh sebab gaya tidur Amelia pelik sikit,,,,tangan Amelia kat atas kepala mcm nak tutup mata lah dan nak halang cahaya sehinggakan bila Amelia kaji rupa-rupanya gaya tidur macam tuh x elok sebab darah x mengalir,,.(sila lihat rajah di atas).tapi lepas tuh amelia dh x buat dh,, dh tukar cara tidur mengikut sunnah .,*okay sambung balik,,,lepas tuh Amelia genggam siku Amelia,,(haa lupa pulak,,yg kebas nye sampai ke siku ye...)dh 30 saat tangan Amelia still x boleh gerak,,lepas tu tiba2 tangan Amelia boleh bergerak balik *miracle ^-^,,mase tuh best sangat ,,baru la nk  bersyukur ade tangan..hihihi


So moral of the story :

1) Jangan tidur lepas solat subuh .


2) sentiasa Ikut sunnah Rasulullah SAW.


3) CARA tidur mengikut sunnah Rasulullah SAW.


4) Bersyukur dengan nikmat yang Allah SWT berikan..



Sambung balik cerita ..           


Dh rase lega tuh,,Amelia pergilah ke toilet nk mandi., sedang Amelia mengelamun sebab still teringatkan pasal kejadian tuh,,.Punya dok syiokk berus gigi tiba-tiba mulut rasa kelat n tak sedap! Rupa-rupanya amelia gosok gigi amelia dengan pencuci muka,,,heheheh,,peringatan kepada anda semua jgn mengelamun k???


(gambar hiasan)*not mine okay!!
(gambar hiasan)also not mine pic*curi kat mr google deh

Baiklah sebagai penutup bicara, saya ingin memohon maaf jika ada kesilapan sepanjang perkongsian saya ini,,sekadar perkongsian lee,,,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan